Trening med kettlebells er effektiv trening for hele kroppen

Kettlebells kommer opprinnelig fra Russland og er en jernkule med håndtak. Forskjellen på kettlebells og vanlige manualer er at all tyngden ligger utenfor selve håndtaket. Dette gjør at spesielt svingbevegelser er gunstige som igjen vil styrke kjernemuskulaturen og grepet i underarmene. Dette skjer ved at tyngdepunktet i kettlebellen går lenger vekk fra kroppen enn med vanlige vekter eller manualer. Men hvordan bør du trene med kettlebells for å få en mest effektiv treningsøkt?

EFFEKT AV TRENING MED KETTLEBELLS
Gjennomføringen av en treningsøkt med kettlebells skiller seg en del fra tradisjonelle styrkeøvelser med manualer eller vektstang. Siden de fleste øvelsene inneholder svingbevegelser gjør det at hver eneste muskel i kroppen får jobbe og kulesvingingen tar ofte tak i de svakeste musklene først. Trening med kettlebells setter hele kroppen i arbeid og spesielt kjernemuskulaturen får jobbe ekstra. Kettlebellen får deg til jobbe på en dynamisk måte som gir styrke, kondisjon og eksplosivitet. Akkurat kondisjonsbiten er nok den største forskjellen på trening med kettlebells og tradisjonell styrketrening.

Siden trening med kettlebells er såpass effektivt holder det ofte med en halvtimes økt. Du kan forbrenne like mange kalorier på en halvtime med kettlebells som du gjør på halvannen time med vanlig styrketrening. Trening med kettlebells er også perfekt hjemmetrening. Du kan trene hjemme på stuegulvet og spare masse tid!

VIKTIGE GRUNNREGLER FOR HVORDAN DU TRENER MED KETTLEBELLS
Når du skal trene med kettlebells er det noen viktige grunnregler som du bør tenke på for å unngå skader og for å få optimal treningseffekt. Det er spesielt to ting som går igjen: grunnstillingen og grepet. Avstanden på bena bør være litt bredere enn hoftebredde. Legg tyngden på hælen. Armene skal være passive og de skal henge rett ned. Krum aldri korsryggen.

Trening med kettlebells foregår oftest med to forskjellige grep. Enten har du tommelen fri eller tommelen låst. Har du tommelen fri har du et enkelt grep, men det er ofte tyngre over lengre tid. Derfor passer dette grepet til sterkere utøvere. Låser du tommelen er det et lettere alternativ til de som ikke er så sterke.

Lykke til med treningen!

Les flere artikler for trening med kettlebells her.

Handlekurv

loader

Choose your country

Norway Sweden
This site is registered on wpml.org as a development site.